Laboratorija za Elektrotehniku

Informacije o predmetima

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Home Pravila

Pravila

El. pošta Štampa PDF

Pravila za polaganje ispita
- za studente po novom programu -

1. Ispit iz Elektrotehnike sa elektronikom se sastoji iz tri dela: mini testova (ili popravnog kolokvijuma), laboratorijskih vežbi i završnog ispita.

2. Mini testovi (popravni kolokvijum) nose 35%, laboratorijske vežbe 30%, a završni ispit 35% ocene.

3. Svi testovi se OBAVEZNO rade hemijskom olovkom i na papirima formata A4.

4. Za izradu zadataka je neophodno korišćenje kalkulatora. Korišćenje mobilnih telefona i kalkulatora sa memorijom je zabranjeno.

5. Student može maksimalno da izostane sa 25% časova predavanja i vežbi, što podrazumeva maksimalno izostanak sa 2 dvočasa računskih vežbi i jedne laboratorijske vežbe. U suprotnom predmet mora slušati iz početka sledeće školske godine.

6. Svaki mini test i laboratorijska vežba se ocenjuju ocenom 0 - 10.

7. Student je uspešno položio mini testove, odnosno popravni kolokvijum, ukoliko ostvari minimalno 51% od maksimalnog broja poena, pri čemu:

  - rezultati jednog od mini testova, na kojem je student ostvario minimalan broj poena se odbacuju, a konačni rezultat se formira na osnovu preostalih sedam testova,

- ukoliko student bude udaljen sa jednog testa, pri izračunavanju konačne ocene biće mu odbijen test sa maksimalnim (umesto testa sa minimalnim) brojem poena,

- student koji po drugi put bude udaljen sa testa gubi pravo na potpis i predmet će slušati ponovo u sledećoj školskoj godini

8. Na laboratorijskim vežbama student mora minimalno da ostvari 51% od maksimalnog broja poena, a u suprotnom predmet mora slušati iz početka u sledećoj školskoj godini.

9. Ukoliko je student uspešno položio mini testove (ili popravni kolokvijum) i uradio laboratorijske vežbe ima pravo izlaska na završni ispit. Na završnom ispitu mora takode ostvariti minimalno 51% od maksimalnog broja poena.

10. U konačnom zbiru ocena se formira na sledeći način:

  51% - 60% - ocena 6
61% - 70% - ocena 7
71% - 80% - ocena 8
81% - 90% - ocena 9
91% - 100% - ocena 10

11. Student mora položiti ispit do kraja tekuće školske godine, u suprotnom predmet mora slušati iz početka.